Поредно безумие при пътните ремонти у нас.  В социалните мрежи

...
Поредно безумие при пътните ремонти у нас.  В социалните мрежи
Коментари Харесай

Студ, сняг, а Трейс лее асфалт

Поредно безумство при пътните поправки у нас. 

В обществените мрежи се появиха клипове, направени през вчерашния ден, на които се вижда по какъв начин служащи на строителната компания " Трейс " на пътя Тетевен - Гложене поставят асфалт непосредствено върху снега.

Човекът, снимащ безобразието на строителите, е мощно обиден и за малко сред него и чиновниците на пътищарската компания, се вижда на видеата. Именно Трейс бе една от фирмите, които подредиха пътностроителна техника по Цариградско шосе в София преди няколко дни за неуместния митинг в поддръжка на властта, която зарежда огромните от бранша с поръчки за милиарди левове.

След като скандалните записи се появиха във фейсбук, отново там пояснения даде и ръководителят на плана по ремонта инж. Венцислав Дилков.

Ето какво написа той:

Аз, инж. Дилков, началник на плана взех решение, което е форсмажорно. Пътят, който рехабилитираме няма опция. Нашата задача бе пътят да е безвреден и да бъде пуснат в двете направления до Коледа. Неделните дни, за нас пътещарите, са подобаващи за работа, тъй като няма трафик. Метеорологичните условия бяха положителни, прогнозите за превалявания в тетевенския край бяха за вечерните часове. Пътят беше подготвен за полагане на асфалт, направихме едната лента и стартира да вали сняг следобедните часове. Имах пред себе си два варианта- да оставя платното по този начин и да прибера машините или да останем с хората и да довършим започнатото. Знам, че е неприемливо да се поставя асфалт върху сняг, само че знам, че и формираната дълга надлежна лента се трансформира в самобитен борд, който става рисков и може да провокира голям брой ПТП. Избрах да създадем и другата лента, тъй като е значимо през идващите зимни дни хората да пътуват без изненади и клопки на Пътя. Когато времето се промени, ние ще фрезоваме асфалта отначало и ще поставим асфалт, което ще бъде за наша сметка. Още един път споделям, става въпрос за форсмажорно събитие - сигурността на хората против Името ми. Избрах първото.

Коментарите под обявата му обаче ясно демонстрират, че това пояснение не се приема. Повечето от взелите отношение по проблема поучават Дилков да ревизира какво значи " форсмажор " преди да разяснява.

Случаят в Тетевенско е вторият следващ единствено през последните дни. Във Велинград жители също снимаха по какъв начин се лее асфалт върху навалял сняг по улица в града. Там реализатор бе компанията " ИСА 2000 ", а ремонтът на улицата бе по план " Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реорганизация на улична мрежа в град Велинград ". Той е на стойност 3 811 041 лева без ДДС като парите са от Оперативна стратегия " Региони в напредък ". Кметът на родопският град от ГЕРБ обаче уверено съобщи, че не било проблем да се лее асфалт върху сняг.









Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР